screen, mouse and equipment thread

talk in your native language here.
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

screen, mouse and equipment thread

Post by Kra7oS »

Zobacz ,tar i Mirosław na jakim sprzęcie gram:) ale działa bez zarzutów pełny procesor 2,4g i 4 giga ramu grafika Intel HD , a Quake płynnie działa ekran nic nie krawieckie:)
See, tar and Mirosław on what hardware I am playing :) but it works without a full 2.4 g processor and 4 giga ram graphics Intel HD, and Quake smoothly working screen nothing tailor :)
fernandinho1337
User lv5
User lv5
Posts: 495
Joined: Wed Sep 27, 2017 11:15

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by fernandinho1337 »

@ adminless: i will test the new ioquake in the next days

@ tar. im running out of ideas. just get a CRT :-D

@ nowy: Istnieje różnica między płynną i płynną grą. Zapewniam cię, że większość tutaj go nie zna - a to tylko monitor
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Mój sprzęt:)
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Mirosław mam zamiar kupić notebook omen lub predator 17 cali ale dopiero jak wyjdzie Quake champion, ale poważnie Quake 3 na tym starym notebook którego używam na windowsie 7 działa mi dobrze, minus taki bo mały ekran a ja nie używam zoom i nigdy nie używałem, 420 klatek na sekundę w timedemo przy moim cfg w rozdzielczości 1024 , pokaż swój sprzęt:)
Miroslaw, I am going to buy an omen notebook or 17-inch predator, but only when Quake champion comes out, but seriously Quake 3 on this old notebook which I use on windows 7 works well, minus such a small screen and I do not use zoom and never used, 420 frames per second in timedemo with my cfg at 1024, show your equipment :)
fernandinho1337
User lv5
User lv5
Posts: 495
Joined: Wed Sep 27, 2017 11:15

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by fernandinho1337 »

d6evil, proszę zrozumieć poprawnie. Twój komputer jest wystarczająco szybki, ale wbudowany monitor jest pusty. co przyniesie ci 400 fps, jeśli monitor wyświetla tylko 60 klatek na sekundę? więc twoja gra nie jest płynna w porównaniu ze smokami lub moimi
d6evil, please understand correctly. Your computer is fast enough, but the built-in monitor is empty. What will it bring you 400 fps if the monitor displays only 60 frames per second? so your game is not fluid compared to dragons or mine
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Pokaż swojego smoka:)
fernandinho1337
User lv5
User lv5
Posts: 495
Joined: Wed Sep 27, 2017 11:15

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by fernandinho1337 »

Wyślę ci później zdjęcie.

Nie jest to jednak istotne dla omawianego tutaj problemu: monitor jest regularnie wąskim gardłem, ponieważ ma wyraźnie mniej zdjęć niż komputer może obliczyć. Na przykład, jeśli weźmiesz stary monitor CRT i ustawisz liczbę herców na 120, wyraźnie poczujesz, że stary CRT jest o wiele lepszy
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Tak to wiem że stare monitory kineskopowe 100hz są o wiele lepsze, ale wiesz ja w Quake gram dopiero 5 mieśięcy i podłączyłem starego notebooka , syn ma nowego lenowo na Radeonie a ja dopiero zmienię notebooka dopiero jak wyjdzie już oficjalna wersja Quake champion póki co ten sprzęt muśi mi służyć a do gier to PS4 :) czasem tam z synem pogram chodź czekam na nowego god od war:)
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Mirosław a mam takie pytanie, jakie ma znaczenie w ustawieniach myszy 125hz, 250hz a 500hz? Ja używam 125hz i 1000dpi
fernandinho1337
User lv5
User lv5
Posts: 495
Joined: Wed Sep 27, 2017 11:15

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by fernandinho1337 »

Oba ustawienia wpływają na dokładność myszy.

Liczba hz = Jak często mysz przekazuje aktualną pozycję, na przykład: 500 hz = 500 zapytań na sekundę (1000 tysięcznych), tj. Opóźnienie wejścia 1000/500 = 2 milisekundy, 125 Hz = 125 ankiet na sekundę, tj. Wejście wynosi 1000 / 125 = 8 ms, więc 500 Hz jest 4 razy szybsze, z tendencją do stosowania najwyższego możliwego numeru Hz, ponieważ jest to najbardziej dokładne. Ale niektóre myszy nie będą działać poprawnie. Sprawdź, co jest dobre i spróbuj uzyskać więcej korzyści.
dpi: Określa częstotliwość próbkowania, sposób wykrycia ruchów. Ponownie, im wyższy tym lepszy i dokładniejszy. Trzeba to również zobaczyć w zależności od rozdzielczości ekranu, a rozdzielczość w wysokości wymaga dokładniejszej myszy. Używam 1450 dpi (oprogramowanie Logitech) o rozdzielczości 1024x768, chociaż mysz może zapłacić wyższą wartość dpi, ale nie mogę jej kontrolować, ponieważ jest zbyt dokładna.

*EDIT*

nawiasem mówiąc, musisz także wziąć pod uwagę kontekst: jeśli masz mysz USB 3.0, musisz podłączyć ją do portu USB 3.0. Jeśli podłączę mysz do portu USB 2, będzie to znacznie mniej dokładne
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Dobrze mi się gra na dpi 1000 czym wyższe dpi tym większa czułość, mówię używam Roccat oraz oprogramowanie Roccat tylko te Hz mnie interesowały , spróbuję zagrać na 250hz i 500hz i zobaczyć różnicę, dziękuję za info:)
fernandinho1337
User lv5
User lv5
Posts: 495
Joined: Wed Sep 27, 2017 11:15

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by fernandinho1337 »

Liczba hz monitora ma ogromny wpływ na samopoczucie gry. masz wątpliwości, czy czujesz się lepiej, jeśli masz lepszy monitor (lub CRT), który działa z wysokim poziomem hz.
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Redirk wiem że jest różnica w Hz na monitorze, ja z wiedzą jestem 19 lat w plecy bo się nie interesowałem nowśćiami bo nie było czasu, a jestem po operacji była zima mrozy i tak zaczołem pogrywać w Quake:) ostatni do ty config komputera co miałem to monitor 17 do y 100hz, Euronet 1gb:) GeForce gt2 ,płyta główna gigabyte, 2 giga ramu na tamte czasy to był ralytas:) i przymierzam się do kupna ale notebook omen lub predator i zapewne różnica będzie odczuwalna
User avatar
Kra7oS
User lv4
User lv4
Posts: 236
Joined: Mon Feb 05, 2018 10:09
Location: Poland

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by Kra7oS »

Muszę poprawić, kiedyś lata temu miałem, procesor duron 1 giga, monitor 17 cali 100hz Sony, płyta główna gigabyte, grafika GeForce gt2 256 mb i 2x HDD po 30 giga na tamte czasy to był ralytas:)
User avatar
tar
User lv4
User lv4
Posts: 229
Joined: Thu Aug 31, 2017 23:27

Re: Q3 physics: pmove_fixed & pmove_msec

Post by tar »

SPRECHEN SIE DEUTSCH VERDAMMTE SCHEISSE! :crazy: :wave:
newb.zi (stats · system)